Haber

Spor Giyim ve Sokak Modasında Tasarımlarıyla Fark Yaratan Dünyaca Ünlü 10 Tasarımcı

Çoğu kişi farkında olmasa da dünyaca ünlü tasarımcıların etkisinde üretilen kesimleri gün içerisinde üzerimizde taşıyoruz. Bu tasarımcıların moda dünyasındaki etkisi o kadar büyük ki, yıllardır giyim tarzımız onlar tarafından şekillendiriliyor. Bakalım kimmiş bu tasarımcılar… ?

1. Jerry Lorenzo

Lorenzo, Fear of God markasının kurucusu olduğu için sokak modası için çok değerli bir isim. Eski bir parti organizatörü olmasının da etkisiyle hip-hop kültürünü koleksiyonlarına yansıtan Lorenzo, hem dünyaca ünlü isimler hem de markalar için büyük bir ilham kaynağı oldu.

2. Bruce Kilgore

Nike’ın Air Force 1 modelinin sokak modasındaki yeri tartışılmaz. İlk olarak basketbol için üretilen bu model daha sonra sokak stilini tamamlamak için mükemmel bir ayakkabı tercihi haline geldi. ?

3. Kanye Batı

Hatta Kanye, Nike ile yaptığı Yeezy koleksiyonuyla moda dünyasında adından söz ettiriyor. Sonrasında kendi giyim markası için zorlu bir çalışma sürecine giren Kanye, son derece tuhaf görünse de koleksiyonlarıyla dünya çapında sokak modasını etkilemeyi başardı. ?

4. Virgil Abloh

Abloh’un bir tasarımcı olarak başarısı o kadar yüksek ki nereden başlayacağımızı bilemiyoruz… Louis Vuitton’ın baş tasarımcısıyken sokak modasına farklı bir boyut kazandıran ve sokak modasına damgasını vuran Off White’ı piyasaya sürdü. ! ?

5. Tomoaki Nagao (Nigo)

Japon sokak modasını tüm dünyaya tanıtan Nigo, sıra dışı tasarımlarıyla dikkat çeken bir tasarımcı. BAPE markası ile üstün moda yeteneğini uzun yıllardır kanıtlamaya devam etmektedir. ?

6. Rhuigi Villasenor

Ellen DeGerenes’ten A$AP Rocky’ye kadar dünyaca ünlü yüzlerce isme farklı formalar giydiren Villasenor’un kariyerindeki yükseliş Kendrick Lamar’la oldu. Bir ödül töreninde Villasenor’un markası Rhude’nin tişörtüyle sahne alan Lamar, sokak modasında yeni bir dönem başlattı. ?

7. Hiroshi Fujivara

Fujiwara, Fragment Design’ı kurarak sadece Japon modasını dünyaya tanıtmakla kalmadı, aynı zamanda o kadar geniş bir kitleye ulaştı ki tüm sokak modasını etkiledi. Sokak modasındaki minimalist ve çağdaş dokunuş onun işi! ?

8. Alexander Wang

Sokak modasında şık ve sportif bir tarzı bir araya getiren Wang, son yılların en ilham verici kadın tasarımcılarından biri. Yeteneğine ve vizyonuna hayran kalmamak elde değil! ?

9. Haz Takahashi

Şu sıralar avangart tarzın en tartışmalı temsilcilerinden biri olan Takahashi, Undercover markasıyla sokak modasına deneysel bir şıklık kazandırdı. ?

10. Raf Simons

Belçikalı tasarımcı Simons, özellikle Adidas ile yaptığı işbirliğiyle sokak modasına yeni bir soluk getirdi. Özellikle gençlerin moda anlayışını sokak modasına taşımaya çalışan Simons, koleksiyonlarını minimalist bir yaklaşımla hazırlıyor.

haberpazarlar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu