Haber

Buca Belediyesi çocuklara hayvan sevgisini aşılıyor

BUCA Belediyesi ilçede yaşayan miniklere hayvan sevgisi aşılıyor. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden ilkokul öğrencileri, hayvanları yakından inceleme ve çevre bilinci kazanma fırsatı buluyor.

Sokak hayvanlarının yaşam kalitesini artırmak amacıyla tedavi, aşılama ve kısırlaştırma faaliyetlerini sürdüren Buca Belediyesi, can dostlarını şehrin çocukları ile tanıştırıyor. Her yıl Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden yüzlerce minik, veteriner hekimlerden sokak hayvanlarına nasıl davranılması gerektiğini öğreniyor. Sevdiği arkadaşlarına dokunma ve oynama fırsatı bulan çocuklar, çevrelerindeki canlılara karşı duyarlı hale gelir.

 

“ÇOCUKLAR HAYVAN SEVGİSİYLE BÜYÜSÜN”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, minik kalplerde sevgi tohumlarını yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek, “Çocukların hayatları boyunca hayvan sevgisiyle büyümelerini, etraflarındaki diğer canlılara karşı duyarlı olmalarını sağlamak istiyoruz. Merkezimiz bu konuda oldukça başarılı. “Neredeyse her gün küçük ziyaretçileri oluyor” dedi.

 

HIZLANMADAN HİZMET

Öte yandan Buca Belediyesi, kent merkezi-kırsal ayrımı yapmadan bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Beslenme merkezlerine yılın 4 mevsiminde gıda desteği sağlanırken, 4 yılda Buca genelinde toplam 40 ton gıda dağıtımı yapıldı. Ocak ayından bu yana 3.500 can dostumuza poliklinik hizmeti veren Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokakta yaşayan 1.500 hayvanı kısırlaştırdı. Yıl içerisinde 4 bin 129 hayvan geçici bakım evlerinde barındırılarak, sağlık kontrollerinin ardından hemen yaşam alanlarına iade edildi.

 

SICAK BİR EV VAR

Can dostlarını sıcak bir yuvaya kavuşturmak için çeşitli faaliyetler yürüten Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, her yıl yüzlerce hayvanın yeni yuva bulmasına yardımcı oluyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

caycumaajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu