Haber

Belediyelerden deprem bölgesine destek (1)

Kahramanmaraş’ta depremlerin yaşandığı 6 Şubat’ın ilk saatlerinden itibaren tüm kurum ve kuruluşlar gibi belediyeler de bölge illere yardım ulaştırmak için çalışma başlattı.

Depremden etkilenen şehirlere arama kurtarma ekipleri ve iş makineleri yönlendiren belediyeler, AFAD koordinasyonunda barınma, gıda ve giyecek, altyapı ve temizlik alanlarındaki çalışmalarını acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından sürdürüyor.

ADANA

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin etkili olduğu Pazarcık ve Elbistan merkezli 11 ilin ortasında yer alan Adana’da, depremin önlenmesi için AFAD, ilgili kurum ve kuruluşlar ve Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm imkanlar seferber edildi. depremin neden olduğu hasarı en aza indirmek için.

Adana Büyükşehir Belediyesi, korunaklı alanlarda kalan vatandaşlara kahvaltı ve yemek başta olmak üzere çeşitli ihtiyaç malzemelerini ulaştırırken, kent genelinde battaniye, ısıtıcı ve gıda takviyesi yardımlarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen Hatay’a arama kurtarma ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra yardım TIR ve araçları gönderdi.

İlde ilçe belediyeleri de hem Adana hem de diğer iller için yardım kampanyaları yürüttü. Arama kurtarma çalışmalarına destek amacıyla ilçe belediyeleri tarafından depremden etkilenen illere çok sayıda araç ve gereç gönderildi.

ADIYAMAN

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, belediye binasındaki çökme nedeniyle yapılan çalışmaların kayıtlarının tutulamadığını, hazırlanan 40 milyon liralık bütçenin yardım malzemesi olarak halka dağıtılması için çalışma yapılacağını söyledi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Belediyesi, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesi ile Gaziantep’in İslahiye ilçesine 70 tır yardım gönderdi.

Hatay’ın Antakya ilçesinde kurduğu aşevinde 20 bin kişiye 3 öğün yemek dağıtmaya devam eden belediyenin 250 personeli, deprem bölgesindeki altyapı, temizlik ve yardım dağıtım çalışmalarında görev alıyor.

AĞRI

Ağrı Belediyesi Halkın Hizmetkarları Grubu’nda 100 kişilik grubuyla arama kurtarma, itfaiye, sanitasyon, çöp, su ve kanalizasyon işlerine katılıyor.

Belediye aynı zamanda 10 TIR, 5 iş makinesinin yanı sıra içinde gıda ve temizlik ürünleri, cenaze hizmetlerinde kullanılacak ekipmanlar, çeşitli gıda ve giyecek, ısıtma çadırı gibi kolilerin bulunduğu yardım TIR’larını gönderdi.

AMASYA

Amasya Belediyesi’nden deprem bölgesine gerekli malzemelerden oluşan 115 yardım kamyonu, 7 iş makinesi, 3 cenaze aracı, 2 arama kurtarma aracı gönderildi. 36 işçi bölgede görevde.

Hatay’ın Defne ilçesindeki çalışmalara Merzifon Belediyesi’nden 3 araç, portatif mutfak ve 46 işçi de destek veriyor. Taşova, Gümüşhacıköy, Göynücek ve Suluova belediyeleri de yardım tırlarının yanı sıra bölgeye akaryakıt gönderdi ve belediye çalışanı deprem bölgesinde çalışıyor.

ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), depremin ardından afet bölgesine 3 bin 428 işçi görevlendirdi. 1600 araç ve iş makinesinin yönlendirildiği bölgeye 1116 tır ve TIR ile ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.

Deprem bölgesinde hayatın devamı için temel ihtiyaçları sağlayan belediye, seyyar, seyyar ve çadır olmak üzere 9 mutfakta günde 3 öğün çorba ve sıcak yemek ikramı yaptı.

İçme suyu için deprem bölgesine 159 TIR gönderen ABB, depremzedelere 249 jeneratör/aydınlatma, 3 bin 876 ısıtıcı ve soba, 177 kişi kapasiteli seyyar tuvalet ve portatif duş da verdi. 10 EGO otobüsü, depremzedeler için seyyar duş, seyyar kazan dairesi, seyyar yatakhane, seyyar berber ve seyyar çamaşırhaneye dönüştürüldü.

4.5G destekli internet altyapısına sahip mobil internet ve uydu haberleşme aracı Kahramanmaraş’a sevk edildi.

Ayrıca Ankara’da 4 bin 41 depremzedenin barınma ihtiyacını karşılayan belediye, bu kapsamda 19 bin 140 sıcak yemek, 20 bin 140 kahvaltı, 1000 gıda paketi ve 3 bin 975 çorba dağıttı.

ANTALYA

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından deprem bölgesine 401 uzman işçi, itfaiye, ambulans, iş makinesinden oluşan 175 araç, 27 jeneratör ve 127 kamyon sevk edildi.

Hatay Uğur Mumcu Meydanı’nda 800, Kahramanmaraş’ta 600 kişilik çadır kent kuruldu. 4 noktada bulunan aşevinde bir adet seyyar, iki adet sabit ve bir adet de yardım malzemesi ile günde 70.000 kişiye yemek dağıtılmaktadır. Ayrıca Hatay’da 10 bin ekmek üretim kapasiteli gezici fırın kuruldu.

ASAT Genel Müdürlüğü, 113 personeliyle Hatay’da toplam 250 bin kişi kapasiteli 21 adet içme suyu tesisini devralarak şehrin hizmet verilen bölgelerine su verdi.

20 kişilik sağlık ekibi ve 20 yataklı sağlık destek TIR’ı Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgede görev yaptı. Mezarlıklar Şube Müdürlüğü grupları, Hatay ve ilçelerinde dini esaslara uygun olarak defin işlemlerini ve diğer illere nakil işlemlerini gerçekleştirmeye devam ediyor.

Ayrıca Cam Piramit’te bulunan Afet Yardım Merkezi’nde toplanan insani yardım malzemeleri de 127 TIR ile afet bölgesine gönderildi.

Alanya Belediyesi tarafından AKUT Derneği Alanya Şubesi gönüllüleri 31 kişi, 1 otobüs, 1 tır, 1 eskort araç ve 6 çalışanla bölgeye sevk edildi. 15 gün boyunca deprem bölgesindeki çalışmalarda AFAD’a belediyeden 41 işçi, 25 iş makinesi, kamyon ve greyder de destek verdi. Hayırseverler tarafından ilçede oluşturulan noktalara getirilen 200’den fazla tır malzeme bölgeye ulaştırıldı.

Hasar tespit çalışmalarına Alanya Belediyesi Yapı Denetim Müdürlüğü’ne bağlı 2 inşaat mühendisi, 2 inşaat teknikeri ve bir mimardan oluşan 5 kişilik ekip katıldı.

Belediyenin “Sıcak Mahallelere Katkınız” sloganıyla depremzedelere destek amacıyla başlattığı konteyner konut kampanyası kapsamında kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve yabancı uyrukluların desteğiyle 210 adet konteyner ayağı toplandı.

Kemer Belediyesi tarafından bölgeye 13 tır gıda yardımı gönderildi.

Sarsıntı bölgesindeki çalışmalara Döşemealtı Belediyesi’nden 17 işçi 4 kamyon, 2 kova ve bir paletli iş makinesi ile katıldı. Deprem bölgesine 11 tır insani yardım malzemesi sevk edildi.

Muratpaşa Belediyesi arama kurtarma çalışmalarına 44 işçi ve 23 araçla katıldı. 5 tır, 102 tır insani yardım, 5.980 battaniye, 1.618 soba, 143 çadır, 18 konteyner, jeneratör ve 5.630 hijyen paketi gönderildi.

Kepez Belediyesi’nin 152 çalışanı, deprem bölgesindeki çalışmalara 37 araçla destek verdi. Bölgede 8 adet sahra mutfağı kuran ekipler, günde 30 bin kişiye yemek ikram ediyor.

Belediye ekipleri, deprem bölgesine tır, kamyon ve kamyonetlerden oluşan 204 yük aracı ile insani yardım malzemesi gönderdi. 22.420 mağdura kıyafet, kişisel bakım malzemeleri, çocuk malzemeleri, yorgan ve battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırıldı.

Kaş Belediyesi’nden 40 işçi ve 16 araç sarsıntılı bölgeye yönlendirildi. Ayrıca belediye ekipleri tarafından depremzedelere insani yardım malzemeleri ulaştırıldı.

ARTVİN

Artvin Belediyesi 13 işçiyi afet bölgesine sevk ederken, depremden etkilenen Gaziantep, Hatay ve Malatya’ya da 5 tır insani yardım malzemesi ulaştırdı.

Bölgeye giden 13 belediye personelinden dördü itfaiye aracıyla Kahramanmaraş’ta arama kurtarma faaliyetlerinde bulunurken, diğerleri sosyal yardım faaliyetlerinde görev aldı.

Ardanuç Belediyesi 8 tır insani yardım malzemesi, 5 işçi, 1 iş makinesi, Arhavi Belediyesi 1 iş makinesi, 5 işçi, 2 tır insani yardım malzemesi, Borçka Belediyesi 8 araç, 8 insani yardım tırı, 1 portatif mutfak ve 13 çalışan gönderdi. deprem bölgesi.

Hopa Belediyesi’ne ait bir işçi, yardım malzemeleri yüklü 8 TIR, Kemalpaşa Belediyesi 2 işçi ve 3 yardım kamyonu, Murgul Belediyesi 2 yardım kamyonu, 1 itfaiye aracı, 7 konteyner ve 7 işçi, Yusufeli Belediyesi 3 iş makinesi ile deprem bölgesine sevk edilirken 1 cenaze aracı, 2 tır, 20 çadır, 10 tır odun ve 3 TIR insan yardım malzemeleriyle deprem bölgesine destek verdi.

Yusufeli Belediyesi’nden deprem bölgesine gönderilen 6 çalışandan 5’i AFAD koordinasyonunda Malatya ve Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına katıldı, 1’i cenaze taşıma süreçleri kapsamında çalışma yürüttü.

ENTELEKTÜEL

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgeye 41 yardım tırı, 10 bin kişilik portatif mutfak ve aşevi, 12 kişilik uzman arama kurtarma grubu, 6 seyyar tuvalet, 20 iş makinesi, 10 jeneratör ve 43 işçi gönderdi. .

Efeler Belediyesi bölgeye 12 kişilik kurtarma timi, 5 zabıta, 18 tır acil durum ekipmanı, 9 mezarlık işçisi, 1 konteyner ve 2 greyder operatörü sevk ederken, Kuşadası Belediyesi 9 tır, 6 tır yardım malzemesi, Didim Belediyesi 5 tır yardım malzemesi gönderdi. , 4 iş makinesi ve Nazilli Belediyesi 86 tır ve 154 TIR ile yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırdı.

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 296 arama kurtarma, 129 sosyal yardım ve 307 ulaşım grubu olmak üzere toplam 732 çalışanıyla afet bölgesinde görev yapıyor. Yardım malzemeleri taşıyan 500’den fazla tır da deprem bölgesine sevk edildi.

135 iş makinesi ve 400 sosyal yardım aracının desteğiyle afet bölgesinde çalışmalarını sürdüren belediye, bölgeye gönderdiği aşevi, seyyar tuvalet ve duşlar ve seyyar yemek kamyonu ile afet bölgesinde hizmet veriyor.

BİLECİK

Bilecik Belediyesi 20 yardım tırını deprem bölgesine teslim etti.

Arama kurtarma çalışmalarına 76 kişilik grup ve ekipmanla katılan Bilecik Belediyesi, 7 bin 200 battaniye, 6 bin 63 mama ve bez kolisi, 6 bin 10 mama kolisi, 6 bin 210 kıyafet kolisi, 4 bin 400 hijyen getirdi. koli, bölgeye 2 bin 950 koli. su, 390 ısıtıcı, 120 çadır, 80 yatak, 9 kamyon odun ve yakacak malzemesi, 5 servis aracı, 4 konteyner, seyyar yemek araçları ve jeneratör.

Yardım kamyonu, iş makinesi, hasta taşıma aracı, çadır ve odunun yanı sıra işçiler ilçe belediyeleri tarafından depremden etkilenen illere sevk edildi.

BİNGÖL

Bingöl Belediyesi tarafından deprem bölgesine 44 tır, 3 TIR, 7 minibüs, 7 kamyonet ve kamyonetin yanı sıra gıda, giyecek ve her türlü yardım malzemesi gönderildi.

13 bin 467 battaniye, 571 ısıtıcı, 10 bin 294 gıda kolisi, 1000 çuval un, 139 bin 583 giyim malzemesi, 5 bin 301 paket çocuk bezi, 3 bin 200 kutu mama, 615 uyku seti, 265 bin 940 ekmek, 57 1.662 koli su, 14.486 hazır gıda, 357 halı ve 7.19 hijyen kiti gönderen belediye, arama kurtarma çalışmalarını 13 itfaiye grubuyla güçlendirdi.

Kova, kamyon, otobüs ve cenaze araçlarından oluşan 20 araçla deprem bölgesine destek veren Bingöl Belediyesi, deprem bölgesine de 10 bin metrekare kefen, 400 tabut ve 2 bin mezar taşı teslim etti.

BİTLİS

Bitlis Belediyesi, arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 5 itfaiye ve bir araçla iş makinesi operatörlerini deprem bölgelerine yönlendirdi. Belediye daha sonra bir araçla deprem bölgelerine 3 temizlik görevlisi ve 5 polis memuru gönderdi.

5 bin gıda kolisi, 3 bin çocuk bezi, 4 bin 800 sıvı sabun, 4 bin 800 ıslak mendil, bin hasta bezi, 4 bin kadın hijyen seti, 400 ısıtıcı, 150 battaniye, 200’er adet yorgan ve yastık, 50 yatak, çok sayıda atkı, bere, eldiven, pijama ve giysi, 7 tır su, 50 bin ekmek ve çok sayıda kefen gönderildi.

Tatvan Belediyesi ise depremzedelerin yaralarını sarmak için 7 kamyon ve 12 minibüs ile gıda, giyecek, battaniye, temizlik ve temel yaşam malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Aynı zamanda belediyede 3 adet arama kurtarma aracı, su tankeri, seyyar aşevleri, otobüs, 12 adet minibüs, 3 adet çöp kamyonu, 2 adet hafriyat kamyonu, 20 adet arama kurtarma görevlisi, 7 adet temizlik işçisi, 7 adet temizlik işçisi ile birlikte görev yapmaktadır. arama kurtarma ve diğer çalışmalara katkıda bulunma amacı. 45 Tatvan Belediyesi Gençlik Meclisi üyesi 3 belediye görevlisi, 3 aşçı ve 4 sağlık çalışanını cenaze hizmetleri için göndererek 25 bin litre mazot sağladı.

Mutki, Hizan, Güroymak, Adilcevaz ve Ahlat ilçelerinde belediyeler bölgeye yardım tırları ve destek ekipleri göndererek çalışmalara katkı sağladı.

BÖLÜNMÜŞ

Bolu Belediyesi, depremden etkilenen illere 89 tır gıda, giysi, battaniye, yorgan, ayakkabı, su, ısıtıcı, hijyen malzemeleri, bebek maması, tüp, jeneratör, katalitik soba ve insani yardım malzemeleri yüklü 23 kamyonet teslim etti.

Bir kamyonet tıbbi malzemeyi bölgeye sevk eden belediye, iş makinesinden oluşan 125 araç ile 30 sürücü ve operatörle afetten etkilenen il ve ilçelere yardımda bulundu. Afet bölgesindeki çalışmalara 35 kişilik arama kurtarma destek grubu ve 5 kişilik enkaz grubu olmak üzere toplam 321 kişi katıldı.

BURDUR

Burdur Belediyesi, 3 itfaiye aracı, 18 itfaiye, 1 kazı makinesi, 3 TIR, 14 personel, 2 araç, 4 sürücü, 14 tır ve 2 tır gıda, giyecek ve ekipman, battaniye, yorgan, su, arama kurtarma çalışmalarında yardım sağladı. sarsıntılardan etkilenen bölge. 12 konteyner ve yakacak odun gönderdi.

Bucak Belediyesi’nde 1 ekskavatör, 3 tır, 2 kamyonet, 3 minibüs, 1 cenaze aracı, 6 gassal, 61 tır ve 15 tır yardım malzemesi, 10 bin ekmek, günde 2 bin kişiye hizmet veren aşevi, mobil baz istasyonu , tuvalet, banyo, 10 konteyner, 5 arama kurtarma görevlisi, 5 hasar tespit görevlisi.

Depremin ikinci gününde Gölhisar Belediyesi, Gölhisar Kaymakamlığı ile birlikte düzenlediği yardım kampanyası kapsamında 2 tır, 1 arama kurtarma aracı ve 2 işçi, 23 tır gıda yardım malzemesi, 3 fen emekçisi, hasar tespiti için, Hatay Kırıkhan’da 10 aşçının görev yaptığı bir aşevi kurulmasının yanı sıra. vatandaşlara sıcak yemek dağıttı.

Karamanlı Belediyesi de kaymakamlığın düzenlediği yardım kampanyasında 2 kazıcı, 1 kazıcı, 4 operatör, 5 tır aynı yardım malzemesi, 3 tırla 1 tır yem, depremzedelerin tahliyesinde görev yapan 1 otobüs, 10 gönüllü öğretmenler tarafından hazırlanan bin gıda malzemesi ve 9 kişilik arama kurtarma ekibi bölgeye gitti. .

Tefenni, Kemer ve Çavdır belediyeleri de kaymakamlıklarla koordineli olarak yürütülen yardım kampanyalarında toplanan malzeme, işçi ve iş makineleriyle bölgeye destek oldu.

BURSA

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 1000’e yakın personeli ve 300’ü aşkın araç ve ekipmanıyla sarsıntı bölgesinde çalışmalar yürütüyor.

Büyükşehir Belediyesi, deprem bölgesinde üç alanda toplam 2 bin konteyner ile oluşturulacak 110 bin metrekare alana sahip kesintili bir konaklama alanı yapacak.

Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerine bağlı 132 mahalle ve köyde 20 araçla depremzedelere hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, depremzedelere gıda malzemesi, temizlik malzemesi, elektrikli soba, yakacak odun, kömür, çadır, giysi, bebek bezi ve gıda dağıtıyor.

Günlük 150 ton kapasiteli 5 adet kullanma suyu ve 2 adet içme suyu tankeri ile depremzedelerin kullanım ve içme suyu ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BURFAŞ ile sabit ve seyyar mutfaklar aracılığıyla 12 bin kişiye günlük sıcak yemek hizmeti veriliyor.

BURFAŞ ayrıca 14 aşevi ve bir portatif mutfak ile deprem sonrası 512 bin kişiye sıcak yemek dağıttı. BUSKİ ekipleri, Hatay ve Kahramanmaraş’ta da su bağlantı ve altyapı işlemlerini yürütüyor.

ÇANAKKALE

AFAD koordinasyonunda Çanakkale Belediyesi tarafından yardım çalışmaları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda insani yardım malzemeleri, termal battaniye, uyku tulumu, mama, jeneratör, kedi-köpek maması, kefen, ceset torbası ile çok çeşitli ihtiyaç malzemelerinin yanı sıra belediye atölyesinde üretilen soba ve yakacak erzakları da temin edilecek. , 14 kamyon, 2 kamyon, 10 kamyonet, 2 minibüs. Bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi iş birliğiyle Hatay Samandağ’da günlük 50 bin kase sıcak çorba ve sıcak yemek dağıtılıyor.

ÇANKIRI

Çankırı Belediyesi deprem bölgesine 5 bin 225 battaniye, gıda, giyecek, temizlik malzemesi ve ısıtıcı gönderdi. Ayrıca bölgeye 82 belediye çalışanından oluşan arama kurtarma ve hasar tespit grubu görevlendirildi. Belediyeye bağlı iş makinaları ve TIR’lar da bölgeye sevk edildi.

ÇORUM

Çorum Belediyesi, 50 tır ve 21 tır yardım malzemesi, 100 civarında iş makinesi ve aracı, portatif yemekli araç, 156 kurtarma ekipmanı, 35 bin litre mazot, 226 arama kurtarma ve destek görevlisi ile 36 su ve kanalizasyon teknik elemanı gönderdi. deprem bölgesi.

Osmancık Belediyesi aşevi, Kahramanmaraş’ta faaliyetlerine devam ediyor.

98 TIR ve 5 TIR için yardım malzemelerinin yanı sıra ilçe belediyeleri tarafından arama kurtarma ve destek grupları ile araçlar gönderildi.

DENİZLİ

Deprem bölgesine 43 iş makinesi, 6 arama kurtarma aracı, 15 kamyon-kamyonet, 5 itfaiye aracı, 25 otobüs ve 2 portatif aşevi ile 397 çalışanı gönderen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bölgeye yardım malzemesi taşıyan 44 TIR’ı teslim etti.

DİYARBAKIR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, depremin ilk anından bu yana arama kurtarma çalışmaları ve geçici barınma merkezlerinde 2 bini aşkın personeliyle sahada çalışıyor.

Toplam 220 araçla 24 saat görev yapan ekipler, deprem hasar onarım, hafriyat, lojistik, çadır heyeti, ulaşım, cenaze hizmetleri, yemek ve kurtarma hizmetleri vermeye devam ediyor.

Kentte depremden etkilenen vatandaşlara 358 bin 460 öğün sıcak yemek, 317 bin 800 öğün çorba, 99 bin 600 öğün kahvaltı, 43 bin 167 kek, 44 bin 484 meyve suyu, 37 bin 64 su ve 24 yemek verildi. depremden etkilenen vatandaşlara bin 550 ekmek ikram edildi. dağıtıldı.

Depremde hayatını kaybedenlerin taziyelerinde kullanılmak üzere 5 bin kilo şeker ve 2 bin kilo çay dağıtıldı. Sosyal destek kapsamında 11 bin 440 aileye 8 milyon 580 bin lira ödeme yapıldı.

748 çadır, çadırkent ve çadır kentlerde vatandaşlar için 8 bin 135 battaniye, 2 bin 730 şilte ve 741 ısıtıcı spor8 engelliye tekerlekli sandalye ve salonda 1 hastaya hasta yatağı verildi.

Adıyaman’dan gelen ve hastanede tedavi altına alınan depremzedelere eşofman ve ayakkabı dağıtıldı.

Depremin hemen ardından Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi tarafından arama kurtarma çalışmalarına takviye amacıyla ekipler oluşturularak, ilçede çöken binalarda çalışma başlatıldı. Depremden etkilenen vatandaşların barınma, yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 100 farklı noktada barınma merkezleri kurularak ilçedeki tüm sosyal ve spor tesisleri vatandaşların hizmetine sunuldu. Depremden etkilenen ailelerin ve çocukların giyim ihtiyaçları Belediyeye bağlı Güneş Işığı Sosyal Yardım Giyim Mağazası tarafından karşılandı.

İki farklı noktada mobil AŞ konutu oluşturularak yaklaşık 10 bin kişiye günde 3 öğün yemek ulaştırıldı.

Deprem afet bölgelerine 5 tır ihtiyaç ve cankurtaran, iş makinesi ve işçi yardımında bulunan Kayapınar Belediyesi, kesintili barınma merkezinde yaşayan 207 bin 48 vatandaşa sıcak yemek desteğini sürdürüyor.

Battaniye, ıslak mendil, jeneratör, atkı, çorap, su, bot, bere, eldiven, giysi, gıda ve kişisel hijyen malzemelerinin bulunduğu ihtiyaç ve can kutuları deprem felaketinin yaşandığı Malatya, Adıyaman ve Gaziantep’e gönderildi.

Depremin hemen ardından ilçe merkezinde cami, Kuran kursu, okullar, belediyeye bağlı danışma konutları, bilgilendirme akademileri, okuma salonları, aile destek merkezleri ve kültür merkezlerinde 207 bin 48 vatandaşın barınması sağlandı. Kesintisiz 161 konaklama merkezinde 951 çalışana 666 bin sıcak yemek ve 761 bin çorba ikramı yapıldı.

Deprem felaketinin ardından Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Arif Karaman’ın talimatıyla depremden etkilenen Kahramanmaraş ve Adıyaman’a 12 iş makinesi, 15 işçi ve 12 kişilik arama kurtarma ekibi sevk edildi. enkaz kaldırma ile arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyor.

Kayapınar Belediyesi’nde görev yapan psikologlar, sığınaklarda kalan depremzedeler için psikososyal destek çalışması başlattı.

Merkez Yenişehir Belediyesi, depremzedelerin acil barınma ihtiyaçlarını ilk günden itibaren karşılamak için belediyeye ait tüm sosyal tesislerin kapılarını açtı. Vatandaşların kalıcı barınma ihtiyaçları karşılandı. 25 bin kişiye sıcak yemek, çorba, su, meyve suyu, mama, çocuk bezi, battaniye, gıda paketi, giysi, ısıtıcı ve hijyen seti dağıtıldı.

Diyarbakır’ın merkez Sur Belediyesi de AFAD uyumluluğunda depremin ilk anından itibaren ilçede durum tespiti çalışması yürüttü. Merkezde 42 toplu yaşam alanı belirlendi. Bu alanlarda ağırlanan 20 bin depremzedenin ihtiyaçları karşılandı. Toplu yaşam alanlarına sığınan depremzedelere günde 3 öğün sıcak yemek ikramı yapıldı.

Bugüne kadar 379 bin 300 kişiye sıcak çorba, 258 bin 900 kişiye sıcak yemek, 232 bin kişiye kek ve meyve suyu, 416 bin 500 kişiye çay ve su ikramı yapıldı. Ayrıca 16 bin battaniye, 4 bin ısıtıcı, 8 bin çocuk maması, 6 bin çocuk bezi, 5 bin kadın hijyen pedi, 5 bin karma gıda kolisi, 10 bin kişiye hijyen seti, sıvı sabun dağıtıldı.

Ayrıca ilçeden Adıyaman ve Malatya’ya 2 tır dolusu gıda yardımı ve 250 çadır gönderildi.

Edirne

Edirne Belediyesi, deprem haberini aldıktan sonra bölgeye arama kurtarma ekibi ve portatif yemek aracı gönderdi. Depremin olduğu gün yardım kampanyası başlatan belediye, afet bölgesine 24 yardım TIR’ı gönderdi.

Keşan Belediyesi de bölgeye 54 adet yardım TIR’ı ulaştırdı. Ayrıca belediye, istekli çalışanlarını afet bölgelerinde görev yapmak üzere göndererek, hasar tespit çalışmaları kapsamında bölgede görev aldı. Ayrıca afet bölgesine itfaiye ve iş makineleri sevk edildi.

Havsa, Lalapaşa, İpsala, Süloğlu, Enez ve Meriç ilçe belediyeleri de yardım tırlarıyla afet bölgesine yardımda bulundu.

ELAZIĞ

Elazığ Belediyesi ve vatandaşların desteği için Yardım Çarşısı’ndan toplanan başta giysi, battaniye, elektrikli ısıtıcı, kişisel hijyen malzemeleri ve gıda olmak üzere 5 tır ve 1 tır yardım malzemesi Malatya ve Adıyaman’a gönderildi.

Elazığ Belediyesi İtfaiyesi, Malatya’da 55 personel ve 4 araçla arama kurtarma çalışması gerçekleştirdi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ekip, Malatya’daki temizlik çalışmalarına da katkı sağladı. Kahramanmaraş’ta kurulan çocuk oyun çadırında 30 kişilik uzman ekip depremzedeler için çeşitli etkinlikler düzenleyerek ailelerine psikososyal destek sağladı.

Keban Belediyesi Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş’a 18 kamyonet giyecek ve gıda yardımında bulundu.

Maden Belediyesi, temel ihtiyaçların bulunduğu deprem bölgesine 1 tır yardım gönderdi.

ERZİNCAN

Erzincan Belediyesi, 13 iş makinesi ve 110 çalışanıyla, 7 bin 750 battaniye, 2 bin 700 yorgan yastık, 280 yataklı çadır, 315 halı, 190 bin ekmeklik sandviç, 451 bin farklı boyda su, 12 bin süt, 6 bin 660 koli. kurak arazi. gıda, 9 bin 600 meyve suyu, 14 bin hijyenik ped, 82 bin çocuk bezi, 2 bin çocuk maması, 16 bin 500 ıslak mendil, 35 bin 500 tuvalet kağıdı, 27 bin kilo un, 612 ısıtıcı, 14 bin 360 ayakkabı, 41 bin gönderdi 500 erkek giyim, 39 bin kadın giyim, 38 bin çocuk giyim, 612 iç giyim, 8 bin 500 litre akaryakıt, 4 cenaze aracı.

ERZURUM

Erzurum Büyükşehir Belediyesi 91 işçi, 91 iş makinesi, 42 yardım kamyonu, 81 bin ton akaryakıt, 29 bin çeşit ihtiyaç malzemesi, 833 çadır, 100 şofben, 52 bin 500 maske, 500 tulum, 450 bin koli gıda, 6 bin 500 deprem bölgesine. iş makinesi, 6 bin 143 battaniye, 5 bin 670 giysi, 1010 ısıtıcı, 990 uyku seti, 567 çocuk masası, 226 seyyar tuvalet, 94 çöp konteyneri, 63 su deposu ve 12 bin cenaze hizmetlerinde kullanılan malzeme.

Yakutiye Belediyesi, depremden etkilenen illere 26 insani yardım tırı, 35 bin litre akaryakıt, 37 iş makinesi, güçlendirme hizmetleri, acil yardım ve teknik ekipler ile operatörlerin de aralarında bulunduğu 108 kişilik bir grup ile 100 konteyner konut gönderdi.

Palandöken Belediyesi, 75 ton gıda, 525 çadır, 75 bin 500 battaniye, 25 bin 200 paket hijyen kiti, 695 ısıtıcı, 3 bin 614 uyku seti, 55 bin koli çocuk maması, 65 bin ekmek, 155 jeneratör, 7 TIR. su, 10 adet seyyar tuvalet ve banyo, 215 bin modül giysi, 1 tır odun, 1 tır soba, 900 kefen personeli, 7 bin çocuk mont, 1500 fener, 1200 koli pil, 70 bin litre mazot, 2 bin 400 bir çift çocuk ayakkabısı ve ortada belediye çalışanı. 5 damperli kamyon, 3 çöp kamyonu, 1 su tankeri, 2 kamyonet, 2 minibüs, 1 çekici kamyon, 3 kamyonet, 1 binek otomobil, 1 kova olmak üzere 85 kişilik bir ekip sevk edildi.

Aziziye Belediyesi de deprem bölgesine 30 tır insani yardım malzemesi ve arama kurtarmadan inşaata kadar çeşitli alanlarda uzman 60 işçi gönderdi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 81 tır insani yardım malzemesi, 340 işçi, 58 iş makinesi ve aracı olmak üzere işçi, alet ve ekipman ile ekmek ve su başta olmak üzere insani ihtiyaçların bulunduğu 6 Şubat itibarıyla afet bölgesine gönderdi. deprem meydana geldi.

Merkez Odunpazarı Belediyesi 23, Tepebaşı Belediyesi ise 9 tır ile gerekli malzemeleri bölgeye ulaştırdı.

Sivrihisar, İnönü, Sarıcakaya, Beylikova, Günyüzü, Mihalgazi, Alpu, Mihalıççık, Çifteler, Mahmudiye, Han ve Seyitgazi ilçe belediyeleri de yardım tırlarıyla afet bölgesine yardımda bulundu.

GAZİANTEP

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, evlerinin dışında kalmak zorunda kalan depremzedeler için merkezde 979, çevre ilçelerde 980 çadır kurulmasına destek verdi.

Ekipler, Nurdağı ve İslahiye’de hijyen koşullarının sağlanması için ilçelerdeki havuzları duş ve hamama çevirerek çamaşırhane kurdu. Çadır kentlerde ve konteynerlerde yaşayanlar için diş macunu ve fırçası, deterjan, tırnak makası ve taraktan oluşan hijyen kiti oluşturuldu.

Gaziantep’te bulunan Another Gluten-Free Cafe’de çölyak hastaları için yaklaşık 9.000 adet glutensiz ekmek üretildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bilim ve Teknoloji Dairesi Başkanlığı, AFAD ve TOKİ’nin katılımıyla Nurdağı ilçesinde gerçekleştirilecek konteyner kent çalışmaları için kolları sıvadı. Büyükşehir Fen İşleri Müdürlüğü, Nurdağı ilçesindeki konteyner saha durumu ve altyapı uygulama ve kodlama çalışmalarına 4 dozer, 2 silindir, 2 greyder ve 1 sprinkler ile takviye sağlıyor. Çalışmalar sonunda ilçeye 800 konteyner kurulacak.

Öte yandan Nurdağı Metropolitan Park Çadır Alanı’na 400 kva’lık trafo döşenerek 162 çadıra enerji verildi. Ayrıca ilçeye bağlı Alpaslan Türkeş Mahallesi’ndeki çadırkentte 200 çadır için 7 adet elektrik direği dikilerek çadır iç tesisatları çizildi. Yine ilçeye bağlı olan Aslanlı Mahallesi’ndeki çadırkentte 250 çadır için 10 adet şebeke direği dikilerek çadırlara elektrik ve aydınlatma sağlandı.

İlçede hasar gören 20 kırsal mahalle bağlantı yolunun tamamı mıcır dökülerek uygun hale getirildi ve trafiğe açıldı. Ekipler, güzelleştirilen Nurdağı kırsal mahallesi bağlantı yollarında asfalt yama işlemine başladı. Büyükşehir, enkaz çalışmaları kapsamında 10 ekskavatör, 4 yükleyici, 2 dozer, 3 greyder, 4 silindir, 25 kamyon, 5 su deposu, 11 kazıcı yükleyici jcb, 2 vinç ve 5 kamyonla depremzedelerin yardımına koştu bölgede.

İlçede temizlik çalışmaları 4 hamarat, 8 çöp toplama aracı, 3 tanker, 5 çift kabinli kamyonet ile devam ediyor. İlçede temizlik çalışmalarında gündüz 105, gece 15 işçi görev yapıyor.

GASKİ, çadır ve konteyner alanlarında 124 adet seyyar tuvalet ve 33 adet banyo kurarak su kanalı bağlantılarını yaptı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da 20 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından 20’den fazla sosyal tesiste 7 bin 743 vatandaşın barınma ve beslenme ihtiyacını karşıladı.

Deprem bölgelerine psikososyal destek ekipleri hazırlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Nurdağı ve İslahiye’ye ulaşım kolaylığı için 22 Şubat Çarşamba gününden itibaren ücretsiz otobüs seferlerine başladı.

(sürecek)

haber-mecitozu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu