İş

İŞKUR, engelli ve eski hükümlülere kendi işlerini kurmaları için hibe desteği sağlıyor

İŞKUR tarafından; Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden toplanan idari para cezaları fonundan, engellilerin mesleki eğitimi ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumunun sağlanması için hazırlanacak projelerin, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları desteklenecektir.

Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere 150 bin TL’ye kadar hibe veriyor. 2023/2 dönemi proje başvuruları 15 Mayıs itibarıyla e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı.

Muğla İŞKUR’un tarım ve hayvancılık alanında kendi işini kurmak isteyen engelli girişimcilerin projelerine 110 bin TL, diğer branşlarla ilgili projelere ise 150 bin TL vakıf şeklinde hibe vereceği kaydedildi. süreçler, işletme maliyeti esası ve kuruluş desteği.

Aynı şekilde kendi işini kurmak isteyen eski hükümlülere de tarım ve hayvancılık branşı projeleri için 90 bin TL, diğer branşlarla ilgili projeler için 110 bin TL esas verileceği eklendi.

Kendi işini kurmak isteyen engellilerin proje başvurularını 9 Haziran 2023 saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden on-line olarak yapmaları gerekmektedir. Muğla İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezlerine elden veya posta ile yapılan proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

Hibe desteğinden yararlanmak isteyen engellilerin başvuru koşulları ise şu şekilde açıklandı:

“İŞKUR’a engelli olarak kayıtlı olmak. İşgücünün en az yüzde 40’ının bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve bedensel kaybı nedeniyle işgücünün en az yüzde 40’ından mahrum kaldığını belirten ‘Sağlık Kurulu Raporu’na sahip olmak. çeşitli derecelerde sosyal becerilere sahip olmak 18 yaşını doldurmuş olmak Her ne sebeple olursa olsun emekli olmamak İŞKUR’a borcu olmamak Kendi adına kayıtlı aktif bir işyeri/işyerinde olmamak Meslekten ayrılma yükümlülüğünde olmamak proje başvuru kılavuzunun yayımlandığı tarihin prestiji ile projeye konu olma, program sertifikası, kurulacak işle ilgili diğer mevzuatta aranan diploma, sertifika, izin gibi belgelere ve aranan diğer kurallara sahip olmak. Vasi tayin etmemiş olmak Rastgele icra belgesine sahip olmamak Son başvuru tarihi itibariyle ‘Hayvan Yetiştiriciliği’ belgesine ve arıcılık projelerinde ‘arıcılık’ belgesine (sertifikasına) sahip olmak (Milli Eğitim Bakanlığı onaylı olmalıdır) veya Üniversite).”

Muğla Çalışma ve İş Kurumu’na eski hükümlülerin hibe desteği başvuruları Adalet Bakanlığı’nın ilgili birimleri (denetim müdürlükleri, koruma kurulları gibi) aracılığıyla yapılmaktadır. Bu itibarla eski hükümlünün doğrudan İl Müdürlüğüne yaptığı başvuruların dikkate alınmayacağı ve proje sahibine iade edileceği hatırlatıldı. Hibe takviyesinden yararlanmak isteyen eski hükümlülerde aranacak kurallar ise şöyle açıklandı:

“Eski hükümlüler için İŞKUR’a kayıtlı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, eski hükümlü olmak, hangi nedenle olursa olsun emekli olmamak, İŞKUR’a borcu olmamak. proje başvuru kılavuzunun yayınlandığı tarih) son bir yıl içinde proje konusu meslekten ayrılma zorunluluğunun olmaması), işyerinin kurulacağı illerde ikamet ediyor olmak,

Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak, kurulacak işletme ile ilgili diğer mevzuatta aranan diploma, sertifika, izin vb. belgelere ve gerekli diğer kurallara sahip olmak, vasi tayin edilmemiş olmak, icra belgesi bulunmamak (Sözleşmenin imzalanmasından önce https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden) komisyonca kabul edilen projeler) Kişinin icra dosyası olup olmadığının sorgulanması gerekir.) Büyükbaş ve Küçükbaş hayvancılık projelerinde ‘Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği’ belgesine, arıcılıkta ‘Arıcılık’ belgesine (sertifikasına) sahip olmak son başvuru tarihi itibariyle projeler. (MEB veya Üniversite onaylı olmalıdır)

Destekten yararlanmak isteyenler İŞKUR’un internet sitesindeki ‘Duyurular’ bölümünde yayınlanan ‘2023/2 Başvuru Kılavuzu’nu inceleyebilir veya Muğla İş ve İş Kurumu iletişim numaralarından detaylı bilgi alabilirler.” – MUĞLA

unye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu